Hozzávalók
Tészta:
-
300 g liszt
-
15 dkg vaj
-
2 dkg élesztő
-
50 ml langyos tej (az élesztőhöz)
-
1 g cukor (az élesztőhöz)
-
4 db tojássárgája
-
1 ek porcukor
-
1 késhegynyi sütőpor
Töltelék:
-
150 g dió (darált)
-
120 g porcukor
-
1 cs vaníliás cukor
-
4 db tojásfehérje
-
baracklekvár
Elkészítés
A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük, és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk. A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük, és összekeverjük. A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót. Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk. A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük..
Elkészíthetjük ezt a receptet kókusszal és mákkal is.
|