Hozzávalók
-
4 tojás
-
8 dkg cukor
-
7 dkg finomliszt
-
2 dkg kakaópor
-
25 dkg baracklekvár
Elkészítés
Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, ezt összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet. A masszát 3 felé vesszük, és az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, és elkeverjük, a másikba egy kis piros ételfesték, míg a 3. sima marad. A 3 masszát külön-külön simacsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe – a színeket váltogatva – csíkokat nyomunk szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor nem tudjuk feltekerni! A sütőből kivéve a piskótát kiemeljük sütőpapírostul a tepsiből, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Ezután kitekerjük, lehántjuk az aljáról a sütőpapírt, és egyenletesen elkenjük rajta a baracklekvárt. Szorosan feltekerjük. Tálalásig a hűtőben tartjuk. Tálaláskor felszeleteljük.
|