Hozzávalók
-
50 dkg liszt
-
25 dkg porcukor
-
25 dkg Rama
-
1 cs sütőpor
-
1 cs vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1 db citrom ( én ki szoktam hagyni)
-
piros ételfesték
-
sárgabarack lekvár ( legfinomabb a jó kis házi baracklekvárral )
Elkészítés:
Lisztet, porcukrot, margarint, tojásokat, sütőport, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját összegyúrjuk.
Két felé vesszük, majd egyik felébe piros, ételszínezőt teszünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk.Piros virág közepébe sárga tésztát teszünk, sárga tészta közepébe piros tésztát, és kisütjük. Amikor az összes kisült, az alját meglekvározzuk, és a tetejét rátesszük.
Légkeverésen 180-190 fokon süssük 20 percig, de ez is változó, kinek milyen a sütője.
u.i.: a piros ételfesték, pár kézmosás után le fog jönni, nem kell megijedni.
|