Hozzávalók
-
50 dkg liszt ( én teljeskiőrlésű lisztet használtam)
-
1 tojás
-
140 g joghurt
-
1,5 teáskanál só
-
3 ek. olaj
-
1 ek. cukor
-
kb. 1,8 dl víz
-
2 dkg élesztő
-
+ 1 tojás a lekenéshez
-
töltelékhez: dió, lekvár, porcukor
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél- 3/4 órát kelesztjük, meleg helyen. Enyhén lisztezett felültre téve, 4 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra, fontos, hogy kör alakúra. Ezek után, hogy egyszerűen tudjunk dolgozni, ezt a kinyújtott tésztát, rátesszük a sütőpapírral bélelt tepsire, és ezek után megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a porcukros dióval. Rákerül a másik kinyújtott tészta. A közepébe, egy poharat nyomunk és oda szórhatunk diót.Majd 3-4 cm-es cikkeket vágunk, amiket 2x 3x megtekerünk. Majd így hagyjuk pihenni 15 percig, majd az egész felvert tojással megkenjük és mehet a sütőbe.
Majd 180 fokon előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük, amíg el nem éri a szép piros színt.
|