Hozzávalók
-
3 tojás
-
10 dkg liszt
-
10 dkg cukor
-
10 dkg darált dió
-
1 dl tej
-
1 dl olaj
-
1/2 cs sütőpor
Krém hozzávalói:
-
2,5 dl tej
-
1/2 cs. vaníliás puding
-
1 cs. vaníliás cukor
-
25 dkg vaj
-
3 tojássárgája
-
10 dkg porcukor
Hab:
-
3 tojásfehérje
-
10 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, és a tojássárgáját, a tejet, az olajat és a liszt felét összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük az előzőleg felkevert krémet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük majd tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejből és a pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, (cukor hozzáadása nélkül). A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliáscukrot és a puha vajat.Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, ezek után a hűtőben dermesztjük.
A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük. A tojáshabot a vaníliakrém tetejére kenjük, és reszelt csokoládéval díszítjük.
|