Recept hozzávalói:
Tészta:
-
25 dkg liszt
-
13 dkg Rama
-
1 tojássárgája
-
másfél nagy evőkanál tejföl
-
fél kávéskanál só
Krém:
-
125 ml tej
-
2 dkg liszt
-
3 dkg reszelt sajt
-
1 db tojás
-
kevés só
-
2,5 dkg Rama
Tetejére:
-
1 db tojás a kenéshez
-
reszelt sajt a forgatáshoz
Elkészítés:
A lisztet morzsoljuk el a ramaval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót és a tejfölt. Ezeket összegyúrjuk. Hűtőben fél- 3/4 órát pihentetjük.
Majd lisztezett deszkán kinyújtuk, pogácsa szaggatóval( vagy kispohárral ) kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazotott, lisztezett tepsibe tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük.
180 fokon, pirulásig sütjük, kb. 15 perc.
Amíg sül elkészítjük a krémet, a tojást, a sót, a lisztet és a reszelt sajtot egy lábosba tesszük, majd szépen lassan hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. Feltesszük főni, majd sűrűre főzzük. Ezek után levesszük a tűzről, hozzáadjuk a ramat, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűltek a kis korongok, a sajtkrémmel összetapasztjuk, és a beleforgatjuk a reszelt sajtba, mely füstölt sajt is lehet, sokkal pikánsabb lesz az íze tőle.
|