Hozzávalók
-
500 g liszt
-
200 ml tej (2,8%-os)
-
40 g élesztő
-
50 g porcukor
-
60 g vaj (olvasztott)
-
5 db tojássárgája
Elkészítés:
A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.(meleg helyen). A kimért lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, majd meleg helyen 30-40 percig kelesszük. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk kiszaggatjuk és az asztalon további 10 percig kelesztjük. Majd olajban kisütjük, a végén porcukorral megszórjuk és lekvárral tálaljuk.
u.i aki nem szereti az olyan fánkot aminek lyukas a közepe, hanem inkább tömöttebb párti az ne süsse meg eme recept alapján,mert ez eléggé lyukas fánk.:)
|