Hozzávalók:
-
50 dkg pulyka darált hús
-
fél csomag mirelit hasábburgonya
-
5 szelet rozskenyér
-
tej, fokhagymakrém (tubusos), ételízesítő
-
2 tojás + 5 főtt tojás
-
2 tejföl
-
2 paradicsom
-
5 db gomba,
-
2-3 szál petrezselyem
Elkészítés:
Beáztatjuk a rozskenyereket a tejbe, majd közbe félig megfőzzük a mirelit krumplit. A petrezselymet felaprítjuk, az 5 tojást megfőzzük.
Ha a krumpli félig megfőtt, leszűrjük.
Ezután az ázott rozskenyereket, a darált húst, fokhagymakrémet, 2 nyers tojást, és egy kis ételízesítőt összekeverjük. Tetszés szerinti tepsibe tesszük, a tetejére rányomkodjuk a gombákat.
Ezután a sütőbe tesszük, légkeverésen 190 fokon, 35 percig sütjük, majd ezután ha picit hűlt, ráreszeljük a főtt tojásokat, rászeleteljük a paradicsomot, majd végül rákenjük a tejfölt. Kiadós, laktató étel.
|